Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه گفت: به دنبال شیوع کرونا در ترکیه قیمت ماسک و برخی مواد غذایی تا سه برابر قیمت افزایش داشته و در اغلب فروشگاه‌ها اقلام بهداشتی نایاب شده است.

سید جلال ابراهیمی رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با آخرین تحولات کشور ترکیه بعد از شیوع کرونا بیان کرد: به دنبال شیوع کرونا در ترکیه کلیه مدارس تعطیل شده و قرار است بعد از یک هفته آموزش از طریق کانال‌های تلویزیونی و شبکه‌های اینترنتی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه اضافه کرد: به جهت اینترنتی شدن آموزش مقاطع تحصیلی ترکیه، اینترنت آموزشی در حوزه‌های آموزش ابتدایی و متوسطه برای تمام دانش آموزان رایگان خواهد بود.

ابراهیمی ادامه داد: به دنبال شیوع کرونا قیمت ماسک در ترکیه تا ۱۵ لیر و در بعضی مناطق تا ۳۰ لیر (۴۰ هزار تومان) بالا رفت و در اغلب فروشگاه‌ها اقلام بهداشتی نایاب شد و قیمت‌ها در بعضی مناطق تا سه برابر قیمت افزایش یافت.

رئیس مرکز مطالعات ایران و ترکیه افزود: قیمت بعضی کالای اساسی مثل ماکارانی و بلغور که مصرف بالایی در ترکیه دارد و بعضی اقلام غذایی دیگر تا سه برابر قیمت اصلی بالا رفته و قفسه‌ها در فروشگاه‌ها خالی است.  
عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: در ترکیه رسم بر این است قبل از پذیرایی با یک ادکلنی که کولونیا نامیده می‌شود و مصرف عام دارد و دائما درتمام خانه‌ها و شرکت‌ها استفاده می‌شود و خاصیت ضدعفونی کننده دارد از میهمان استقبال می‌کنند. قیمت کولونیا هم به شدت بالا رفته و نایاب شده و تا سه برابر قیمت از طرف سودجویان عرضه می‌شود.

ابراهیمی اضافه کرد: به دنبال این مسائل و کمیابی چنین کالا‌هایی سخنگوی دولت ترکیه طی اعلام ویژه‌ای از مردم خواست تا فرصت طلبان و محتکرین را معرفی کنند و تلفن ویژه‌ای برای این کار معرفی شد.

وی با بیان اینکه کلیه‌ی نشست‌ها و سمینار‌ها در ترکیه به تعویق افتاده است ادامه داد: علاوه بر این کلیه مسابقات ورزشی بدون حضور تماشاچی انجام خواهد شد و کلیه مساجد، پارک‌ها و اماکن عمومی با اکیپ‌های ویژه ضدعفونی می‌شود.

رئیس مرکز مطالعات ایران و ترکیه ادامه داد: با توجه به اینکه استانبول روزانه ۵۰۰ هزار توریست ایستا دارد بدیهی است شیوع کرونا توریسم داخلی و خارجی را تحت الشعاع قرار می‌دهد.
ابراهیمی با بیان اینکه هم اکنون مرز ایران و ترکیه بسته است و تریلر‌ها که از مقصد اروپا و ترکیه بار زده اند پشت مرز مانده اند گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵ تریلر موز که آن هم به نام نخجوان بارنامه شده بود وارد نخجوان شد و از طریق کامیون‌های ایرانی که در ترکیه بودند وارد ایران شدند و به علت کمبود کامیون در ترکیه به مقصد ایران کامیون‌های ایرانی تا قیمت ۵۵۰۰ دلار کرایه می‌گیرند.
وی با اشاره به اینکه کامیون ایرانی در ترکیه کم شده یا تقریبا نیست افزود: کلیه کامیون‌هایی که وارد ایران می‌شوند سه روز در قرنطینه و بعد راهی مقاصد می‌شوند، ولی اگر از ایران به ترکیه بروند باید ۱۵ روز در قرنطینه متوقف شوند. با توجه به اینکه تا ۱۵ روز قبل روزانه بیش از ۵۰۰ تریلر بازار مقاصد کشور‌های اروپایی و ترکیه از طریق شاهراه‌های ایران به مراکز مصرف در افغانستان، آسیای میانه و حوزه خلیج فارس و عراق وارد می‌شد حدود ۱۰ هزار تن حمل بار متوقف شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ترکیه کرونا اتاق بازرگانی احتکار اقلام بهداشتی تا سه برابر قیمت ایران و ترکیه شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۷۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه

ایسنا/خراسان رضوی معاون آموزشی پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: اگرچه داشتن دانشگاه‌ها و بخش خصوصی بسیار قوی ارزشمند است، اما این ارتباط بازیگران است که می‌تواند در نهایت خروجی قابل توجه داشته باشد و در اینجا معاونت علمی ریاست‌جمهوری و جهاددانشگاهی این نقش واسطه‌ای را دارند.

شادی بلوریان امروز ۱۳ اردیبهشت در اولین رویداد ملی فبین‌فود که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، با بیان اینکه سه کلیدواژه آزمایشگاه‌های ساخت سریع، نوآوری و غذا تعیین ‏کننده رویکرد اصلی ما در این رویداد است، اظهار کرد: امنیت غذایی یکی از موضوعات تاثیرگذار بر امنیت‌ ملی است. در تعریف امنیت غذایی ۴ رکن فراهم بودن، دسترسی اقتصادی و فیزیکی، سلامت و پایداری مطرح است و زمانی می‌توان گفت امنیت غذایی وجود دارد که همه مردم در همه زمان‌ها بتوانند به غذای سالمی که تامین کننده نیازهای تغذیه‌ای آنهاست، دسترسی داشته باشند.

وی افزود: زیست‌بوم نوآوری از بازیگران متعددی تشکیل شده و بخش خصوصی، دانشگاه‌ها، مؤسسات تحقیقاتی و شرکت‎های دانش‌بنیان به عنوان بازیگران اصلی این زیست‌بوم مطرح اند. هر کدام از این بازیگران با توجه به اهداف و رسالت‌هایی که دنبال می‌کنند، از سطوح آمادگی مختلفی وارد زیست‌بوم فناوری می‌شوند. طبیعتا دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ما شروع‌کننده هستند. ایده‌های ارزشمندی که از طرف فرهیختگان و نخبگان ارائه می‌شود، نیازمند انسجام و انتقال به جامعه است. بنابراین هدف اصلی ما از نوآوری، ایجاد زنجیره ثروت‌آفرینی، ایده، فناوری و نوآوری است. البته نوآوری، به معنای هر تغییری که باعث ایجاد ارزش شود نیز مطرح است.

دبیر علمی اولین رویداد ملی فبین‌فود با اشاره به چالش‌های جدی در مسیر نوآوری، بیان کرد: اگرچه داشتن دانشگاه‌ها و بخش خصوصی بسیار قوی ارزشمند است، اما این ارتباط بازیگران است که می‌تواند در نهایت خروجی قابل توجه داشته باشد و در اینجا معاونت علمی ریاست‌جمهوری و جهاددانشگاهی این نقش واسطه‌ای را دارند. با بهره‌گیری از نوآوری به شیوه باز، هزینه‌های تحقیق و توسعه کاهش می‌یابد، نوآوری با سرعت بیشتری اتفاق می‌افتد و ریسک کمتری را در رابطه با توسعه شاهد هستیم. برای نفوذ نوآوری در صنایع، آزمایشگاه‌های ساخت سریع از جمله ساختارهایی هستند که می‌توانند در افزایش ارتباطات و ارزان و آسان شدن نوآوری برای صنایع ما نقش مهم و کلیدی ایفا کنند.

بلوریان با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نهادی عمومی و غیردولتی است، عنوان کرد: این نهاد در  طول چهار دهه فعالیتش نقش کلیدی و مهمی را در  توسعه فناوری ایفا کرده است. در دهه ۷۰ و ۸۰ جهاددانشگاهی سعی کرد به عنوان مکمل دانشگاه عمل کند و از موازی‌کاری و انجام کارهای مشابه بپرهیزد. سپس در دهه ۹۰ این نهاد تمرکز جدی بر بحث توسعه فناوری‌ها داشت و در این زمینه به توفیقات خوبی هم دست یافت. لذا در راستای ایجاد پلتفرم توسعه آزمایشگاه‌های ساخت سریع جهاددانشگاهی از جمله سازمان‌هایی است که می‌تواند نقش کلیدی ایفا کند.

وی اضافه کرد: پارادایم نوآوری ما تدریجی است و قطعاً برای ما مهم است که مسئله‌ای را حل کنیم که نهایتا نیاز صنعت را رفع کند، زیرا یکی از دغدغه‌های اصلی صنایع ما این است که خروجی دانشگاه‌ها منطبق بر نیازهای آن‌ها نیست. بنابراین اگر در آزمایشگاه‌های ساخت سریع بتوانیم منطبق با نیاز صنعت عمل کنیم، مطمئنا خروجی‌های دانشگاه برای حل مشکلات صنعت کارآمد خواهد شد.

معاون آموزشی پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: پس از دریافت مسئله از صنعت، در اختیار نوآوران و فناوران قرار می‌گیرد تا برای حل آن‌ها طرح‌های نوآورانه خود که در سطوح فناوری ۲ به بالا قرار دارند را ارائه دهند. هنگامی که نیاز به وجود بستر و زیرساخت برای پرورش و رشد طرح‌های نوآوران حس می‌شود، جهاددانشگاهی ورود پیدا می‌کند. در این مرحله به کمک همه بازیگران زیست‌بوم فناوری نیاز داریم.

بلوریان افزود: از دیگر دلایلی که جهاددانشگاهی را به عنوان سازمانی برای ایجاد و توسعه فناوری‌های تخصصی آماده می‌کند، وجود ساختاری به نام سازمان تجاری‌سازی جهاددانشگاهی است که در آن به ایده‌های ارزشمند کمک می‌شود تا پرورش یابند و از نظر فنی و تخصصی بررسی می‌شوند.

وی به بیان اهداف این رویداد ملی پرداخت و گفت: از اصلی‌ترین اهداف این رویداد، تبیین جایگاه‌ آزمایشگاه‌های ساخت سریع در توسعه نوآوری و افزایش تاب‌آوری صنایع غذایی است. قطعا با تامین بخشی از زیرساخت‌های مورد نیاز فناوران و همچنین کمک به تجاری‌سازی ایده‌هایشان، آنان را حمایت خواهیم کرد. 

دبیر علمی اولین رویداد ملی فبین‌فود با بیان اینکه در تبیین اهمیت ایجاد فب‌لب ۳ پیش‌رویداد برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از نیازها و طرح‌های رسیده به این رویداد، گفت: عمده نیازهایی که از صنایع دریافت کردیم در حوزه مواد اولیه، فرمولاسیون و فرآوری موادغذایی بود. در طرح‌ها نیز عمده آنچه دریافت کردیم در حوزه فرمولاسیون و فرآیندهای تولید در صنایع غذایی و مواد اولیه صنعت غذاست.

بلوریان به فرآیند ارزیابی طرح‌ها اشاره و اظهار کرد: ۸۸ طرح از سوی فناوران و نوآوران دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی دریافت شد که برای بخشی از آن کارفرمای مشخصی نداشتیم و در قالب پوستر در این رویداد ارائه شده است. پس از طی مراحل اولیه ۲۸ طرح وارد کمیته علمی و داوری شدند.  در نهایت ۱۸ طرح منتخب شد که طی جلسات متعدد با کارفرمایان پروژه‌ها چکش‌کاری شدند که امروز معرفی و تفاهم‌نامه‌های آن امضا خواهند شد.

وی با تأکید بر اهمیت دست‌یابی به محصول در این پلتفرم بیان کرد: تمام تلاش‌مان این است که پژوهش را صرفا برای پژوهش انجام ندهیم، پژوهش باید خروجی مشخصی داشته باشد، ساخت نمونه اولیه و خدمات تخصصی آزمایشگاهی را در جهاددانشگاهی خراسان رضوی در دستور کار قرار داده‌ایم تا طرح‌های ارزشمند را با توجه به تجارب ارزشمندی که در پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی داشته‌ایم، اجرا کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • بازداشت ۲۱۰ نفر در اعتراضات «روز کارگر» در ترکیه
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • ۲۱۰ نفر در اعتراضات روز کارگر ترکیه بازداشت شدند